Известие

Collapse
No announcement yet.

Направи си сам: боядисване на прагове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Направи си сам: боядисване на прагове

Наскоро взех едни прагове с доста забележки и започнах да ги правя лека-полека в свободното време. Реших да споделя аматьорския си опит и се надявам темата да бъде от ползва ако и някой друг реши да се захваща с тази процедура.
    Така изглеждаха праговете, когато ги взех:

Първо започнах с разглобяването. Свалих капачките и Junior надписите. Те са залепени, а от вътрешния край има едни скоби, които ги държат. В моя случай те бяха толкова корозирали, че при свалянето станаха на ситни парчета.
    Когато отлепвате надписа Junior от капачката много внимавайте, защото много лесно се чупят! При мен също така стана и после трудно ги нагласих при монтажа.

След като ги свалих започнах с шкуренето. Първо минах с водна шкурка 150, а след нея и с 400:

Наложи се да китосвам няколко пъти докато успея да залича щетите от предишния собственик:

След кита отново минах с водна шкурка 150 и 400.
    Когато търкате кита само на сухо. Не използвайте вода, защото целия труд ще отиде на вятъра!

След като приключих с търкането и изравних повърхността нанесох шприц кита:

Като изсъхна шприц кита минах водно с водна шкурка 1000. Много леко без да се натиска, докато шкурката почне да се пързаля и получите гладка повърхност.

Следващата стъпка е боята. Аз нанесох 3 слоя боя, но може и повече по лична преценка. След боята 4-5 слоя лак и накрая полирах с паста. Между всеки от етапите оставях достатъчно време, за да може хубаво да изсъхне. Накрая монтирах обратно и капачките с надписите и сложих праговете на колата.
    Материалите, които използвах са: 4 листа водна шкурка 150, 4 листа водна шкурка 400
    и два листа водна 1000, боди кит с втърдител, шприц кит на спрей, боя по каталог във флакон на спрей, лак и полир паста. Процедурата не е сложна. С малко желание и търпение може да си спестите доста бояджийски ядове. Поздрави!
    П.С. Извинявам се за качеството на снимките, от телефон са.

А това е крайният резултат. Естествено винаги може и по-добре.

Last edited by Gogata; d.m.y г., 22:44.
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Поздравления справил си се страхотно! Аз имам опит с маската, ако искаш може да кооперираме темата...
    Last edited by DMS; d.m.y г., 22:49.

Comment

Страхотно си се справил Може ли да попитам за стикерите над мигачите нещо файл да качиш много ми харесат

П.П Хмм а дали по същата процедура мога да си пръсна долната част на броните и колко ли ще ми излезе....Понеже моята си е базисен модел от 1-те края на 94-та
      Last edited by Mario_95; d.m.y г., 12:01.

Comment

Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщение
        Страхотно си се справил Може ли да попитам за стикерите над мигачите нещо файл да качиш много ми харесат

П.П Хмм а дали по същата процедура мога да си пръсна долната част на броните и колко ли ще ми излезе....Понеже моята си е базисен модел от 1-те края на 94-та
        Може, ама е важно да го направиш като хората, за да не се обелят за нула време
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Браво колега, справил си се страхотно.
          Alfa 156, 2.0 TS
          VW Vento 1.8- Бившата
          Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Working...
          X